Kirjaesittely vol 4: Intohimoinen läsnäolo

Kirjaesittely osa 4

Uusin minua inspiroinut kirja on Catherine Ingramin teos Intohimoinen elämä - havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisutta. Englanninkielinen alkuteos on nimeltään Passionate Presence: Experiencing the Seven Qualities of Awakened Awareness.

Ingram jakaa havahtuneen tietoisuuden seitsemään osaan: hiljaisuuteen, herkkyyteen, ruumiillisuuteen, aitouteen, huomiokykyyn, iloon ja ihmetykseen. Kullekin ominaisuudelle on omistettu oma lukunsa höystettynä useilla valaisevilla esimerkeillä kirjoittajan oman elämän kokemuksista.


 Tuttuun tapaan lainaan itselleni merkityksellisimpiä kohtia suoraan kirjasta tähän: 



HERKKYYS
Havahtuneessa tietoisuudessa rakkaus ei ole heimorakkautta vaan maailmanlaajuista. Vaikka kunnioitammekin syvästi perhesiteitä ja tunnemme erityistä läheisyyttä omaa yhteisöämme kohtaan, emme sulje muitakaan pois. Kun emme enää noudata orjamaisesti rodulle, sukukunnalle tai edes samaan lajiin kuulumiselle perustuvia alkukantaisia virikkeitä ja järjenvastaisia vääryyksiä, näemme kaiken laajemmin. Loppujen lopuksi, puhtaasti geneettisellä tasolla, kaikki oliot ovat kehittyneet yhdestä dna:sta."

"On vieläkin laaja-alaisempi käsitys, jonka mukaan se, mikä tekee meidät eläviksi, on kaiken läpi virtaava elinvoima, olemisen puhtain muoto. Siinä piilee meidän todellinen sukulaisuutemme, suuri esi-isämme - maailmankaikkeuden läpäisevä voima. Kun ymmärrämme tämän, jokaisesta tulee perheemme jäsen ja jokaisesta paikasta kotimme. Olipa ihminen tai olio kuinka kummallinen tahansa, tapaamme hänet tai sen ymmärtäen, mikä meille on yhteistä. Kuten psykologi Carl Jung kerran sanoi: " Toisinaan tunnen, että olen levittäytynyt yli maailman ja asioiden sisälle ja että minä itse elän jokaisessa puussa, aaltojen välkkeessä, pilvissä ja eläimissä jotka tulevat ja menevät, vuodenaikojen kierrossa."

"Julmuus syntyy vain tuskasta ja hämmennyksestä. Jos pystyisimme ymmärtämään vihollistemme salaisen historian, näkisimme jokaisen elämässä niin paljon surua ja kärsimystä, että se riisuisi aseista oman vihamielisyytemme." (Longfellow)

"Tieto siitä, että mikään teko ei määritä meitä, auttaa näkemään, että mikään teko ei lopullisesti määritä ketään muutakaan. " (Oma suosikkini! 💓)

"Voimme ymmärtää, miksi julmuuksia tapahtuu. Tiedämmehän, miten vaikea on joskus vastustaa halua olla epäystävällinen. Parhaista yrityksistämme huolimatta epäonnistumme toisinaan. Miten paljon vaikeampaa sen täytyy olla niille, joiden ehdollistuneet ajatukset ovat vieläkin kielteisempiä tai joiden elämän olosuhteet ovat olleet armottoman vaikeat? Jos näiden vaikeiden tapausten kohdalla herää hellyys, se on poikkeuksellisen kaunista."

"Kun luovumme toisia ihmisiä koskevista arvosteluistamme ja olettamuksistamme, löydämme myötätunnon vaikeimmissakin olosuhteissa. Myötätunto herää helposti, kun näemme sairaan lapsen tai joku rakkaistamme on pulassa. Mutta havahtuneessa tietoisuudessa myötätunto virtaa kohti niitä, jotka vaikuttavat vähiten todennäköisiltä vastaanottajilta. "

"Kun emme tunne tarvetta todistaa olevamme oikeassa tai halua moittia ja rangaista jonkun muun käytöstä, tiedämme usein vaistomaisesti, mikä tietyssä tilanteessa parhaiten edistää sopusointua, mistä on eniten apua." (Toinen suosikkini 💓💓)

"Jokaisella on mahdollisuuksia osoittaa hellyyttä ja herkkyyttä päivän mittaan. Nämä pienet ystävällisyyden eleet ystäville, tuttaville, perheelle ja tuntemattomille saattavat jäädä maailmalta huomaamatta. Emme ehkä voita palkintoja sankaruudesta eikä nimeämme julkaista sanomalehdessä epäitsekkäiden tekojen ansiosta, mutta elämme keskellä pyhyyden voimakenttää, kun annamme rakkauden virrata lävitsemme. Se on itse oma palkkionsa. "

Lämmin suositus! 👍

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjaesittely vol 2: Jotta voisin rakastaa

Kirjaesittely vol 1: Rakkauden tiellä

Kirjaesittely vol 3: Luova tauko