Kirjaesittely vol 5: Tunne lukkosi




Löysin tunnelukkokouluttaja Kimmo Takasen kirjat jo vuosia sitten, mutta vasta viime aikoina ne ovat toden teolla puhutelleet. Jopa siinä määrin, että kävin itsekin läpi tunnelukko- eli ns. skeematerapiakoulutuksen.

Esittelyssä oleva kirja Tunne lukkosi on ensimmäinen Takasen viidestä julkaistusta tunnelukkoja käsittelevästä kirjasta ja se on aiheen varsinainen pikkujättiläinen. Siitä saa kaiken tarvittavan perustiedon, jota tunnelukkoihin liittyen voi kuvitella tarvitsevansa.

Kirja esittelee perusteellisesti kaikki 18 tunnelukkoa, sisältää testin omien lukkojensa tunnistamiseen ja kertoo miten tunnelukot ohjaavat elämäämme. Se käsittelee lapsuuden vaikutuksia nykyhetkeen ja opastaa vastuulliseksi aikuiseksi kasvamisessa.

Parasta kirjassa on sen selkeys ja mutkattomuus, asiat sanotaan niinkuin ne ovat ja kuitenkin kannustetaan näkemään jokaisessa ihmisessä muutoksen mahdollisuus. Kirja ei lupaa kuuta taivaalta, vaan vannoo kovan työnteon nimiin matkalla kohti parempaa itsetuntemusta ja laadukkaampaa elämää. Se ei ole siis perinteinen self help-kirja, jossa parin viikon ohjelmaa noudattamalla muutut uudeksi ihmiseksi.

Selkeyden lisäksi minua miellyttää kirjan armollinen ote: Olemme kaikki samassa veneessä, jokainen meistä opettelee ja oppii, eikä kukaan ole toistaan parempi eikä huonompi.
Voimme olla toistemme tukena ja apuna, mutta varsinainen työ oman muutoksen suhteen on jokaisen tehtävä itse.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjaesittely vol 2: Jotta voisin rakastaa

Kirjaesittely vol 1: Rakkauden tiellä

Kirjaesittely vol 3: Luova tauko