Kirjaesittely vol 1: Rakkauden tiellä




Aloitan joidenkin itseäni inspiroineiden kirjojen esittelysarjan. En aio tehdä niistä perinteistä kirja-analyysiä, vaan lainaan kustakin kirjasta kohdan, joka on erityisesti puhutellut ja jossain määrin myös muuttanut itseäni. Ehkä joku toinenkin löytää näistä jotain itsessään resonoivaa. 

Ensimmäisenä on vuorossa intialaisen jesuiitan ja terapeutin Anthony de Mellon  teos Rakkauden tiellä. ❤️

"Useimmat ihmiset tekevät tämän virheen: 
He yrittävät rakentaa pysyvän pesän elämän alituisesti liikkuvaan virtaan. 
Pidän mieluummin oman vapauteni kuin sinun rakkautesi. Jos voisit saada seuraa vankilaan tai kiertää maata vapaana ja yksin, kumman valitsisit? 

Annan sinun olla vapaasti oma itsesi, ajatella ajatuksiasi, tyydyttää makuasi, seurata taipumuksiasi, käyttäytyä tavalla, joka sinulla sopii. Kaikki kontrolli, manipulointi, riistäminen, omistamisen halu ja mustasukkaisuus katoavat, kun toiselle voi sydämestään sanoa näin. ❤ 
Se ihminen lakkaa automaattisesti olemasta sinulle tärkeä ja merkityksellinen. Hänestä tulee tärkeä ITSESSÄÄN, niinkuin auringonlasku tai sinfonia ovat kauniita itsessään ja puu on erityinen itsessään-ei tarjoamiensa hedelmien tai varjon takia. 

Sanomalla nämä sanat olet vapauttanut itsesi. Sillä ripustautuessasi et suinkaan tarjoa toiselle rakkautta, vaan kahletta, joka sitoo sinut ja rakastettusi toisiinne. Rakkautta voi olla vain vapaudessa. Tosi rakastava haluaa rakkalleen vain parasta, mikä edellyttää rakkaan vapautumista rakastavasta. 
A. Mello: Rakkauden tiellä



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjaesittely vol 2: Jotta voisin rakastaa

Kirjaesittely vol 3: Luova tauko